III Congrés Català de la Cuina

LA CUINA DEL GENIS

“La Cuina dels Genis” és un projecte integrador que consisteix en la implementació d’un espai creatiu i la creació d’un producte gastro-turístic que potenciï el patrimoni cultural i aglutini els trets d’identitat de la Cuina del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre amb un fil conductor: l’empremta que van deixar quatre ‘genis’ amb una forta vinculació amb les nostres comarques a Costa Daurada i Terres de l’Ebre (els artistes Antoni Gaudí, Pablo Picasso, Joan Miró i Pau Casals) i la transposició de la seva essència i la seva visió del territori i la cultura a la cuina.

El turisme gastronòmic forma part de la vida local i està forjat per la història, la cultura, la economia i la societat d’un territori. Això comporta un potencial natural per enriquir l’experiència del visitant, establint una connexió directa amb la regió, la seva gent, i el seu patrimoni amb el sentit és ampli.

Aquest projecte està lligat al producte turístic “El Paisatge del Genis” i pretén dotar-lo d’una dimensió gastronòmica i culinària vinculada al patrimoni cultural del territori donat que, com hem dit abans, aquesta dimensió està present cada vegada amb més força en les motivacions dels turistes i de les persones que volem gaudir del nostre temps lliure i de lleure.

 

L’objectiu principal del projecte és crear un producte basat en experiències gastronòmiques i culinàries en torn a la ruta turística del Paisatge dels Genis, un producte turístic que articula experiències vinculades al llegat i al paisatge que va inspirar als Genis que han deixat una empremta especial a les comarques de Tarragona: Antoni Gaudí, Pablo Ruiz Picasso, Joan Miró i Pau Casals.

 

El resultat final és una ruta turístic-gastronòmica que mostra que els genis han deixat tanta empremta en els paisatges que van estimar que també se’ls pot seguir la pista en els fogons i en els rebosts. Tant és així que, a dia d’avui, han inspirat cuiners i artesans alimentaris, que ofereixen propostes gastronòmiques i saborosos productes de proximitat que tenen com a fonament l’anecdotari, la vida i l’obra de Picasso, Miró, Gaudí i Casals. Experiències gastronòmiques que fan que la Ruta del Paisatge dels Genis transcendeixi el fet purament artístic, i també sigui una invitació a aprofundir en la cuina, el menjar, la història, la cultura, les arrels i la terra que van enamorar aquests quatre artistes universals.

 

El Paisatge dels Genis és una proposta turística per descobrir l’essència del paisatge de Costa Daurada i Terres de l’Ebre que va inspirar l’obra i la personalitat de quatre grans genis universals: Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso. La Ruta del Paisatge dels Genis proposa visites i activitats als municipis de Reus, el Vendrell, Mont-roig i Horta de Sant Joan en els que Gaudí i Pau Casals van néixer i Miró i Picasso hi van fer llargues estades.

El projecte “La Cuina dels Genis” ha estat impulsat per la Facultat de Turisme i Geografia de Vila-seca de la Universitat Rovira i Virgili, en el marc del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i del Paisatge dels Genis.


Publicació virtual. La Cuina dels Genis. Arrels per al futur

 

Vídeo promocional


Organitza: